Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ Στην Ιτέα στη Γκιώνα Στη Μαρίνα …



Επισκέψεις Στην Ιτέα στη Γκιώνα Στη Μαρίνα
Εφτά. Σε παίρνει αριστερά μη το ζορίζεις…

Ένα άκρως επιτυχημένο τριήμερο ζήσαμε στην Ιτέα από Παρασκευή 16 έως και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018.
Η πρόσκληση του Λιμενικού Ταμείου Ν Φωκίδος στο Υπουργείο Ναυτιλίας απέδωσε πολύτιμους καρπούς.

Οι δύο Γενικοί Γραμματείς κκ Δ. Τεμπονέρας και Χρ. Λαμπρίδης συνοδευόμενοι από την νομική σύμβουλο του Υπουργείου κ. Ελένη Ευαγγελοπούλου, συναντήθηκαν με φορείς και κάθε ενδιαφερόμενο για την πρόοδο της πόλης και της περιοχής, συνομίλησαν, διατύπωσαν απόψεις, απάντησαν σε απορίες, ρώτησαν , έμαθαν αλλά κυρίως βοήθησαν τον τόπο μας αποφασιστικά.

 Με 124.000 ευρώ χρηματοδοτούν έργο για την ανάδειξη μέρους της παράλιας ζώνης άμεσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου (2018-2019).
Το σημαντικότερο:
Μετά τις παράλληλες ενέργειες της Λιμενικής επιτροπής με βοήθεια των κκ Γενικών ανοίγουμε δρόμους ανάδειξης της περιοχής , του θαλάσσιου μετώπου μα κυρίως της ξεχασμένης και άγνωστης στους ανθρώπους του γιώτινγκ  ΜΑΡΙΝΑΣ ΙΤΕΑΣ.
Πρώτη σοβαρότατη απόδειξη η 3ήμερη παρουσία του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Ελλάδος με τα 40 τζιπ και τα πάνω από 120 μέλη του στην Ιτέα στην Μαρίνα και στον γύρω ορεινό παράδεισο.
Σε προηγούμενο κείμενο μας μόλις 2-3 ημέρες πριν την άφιξη των, γράφαμε πως «…αυτό θα είναι μόνο η αρχή…» . Σήμερα δικαιωνόμαστε πλήρως.

Η συνέχεια θα είναι πολύ αξιολογότερη.
Δεν είναι μόνο που τα μέλη και το προεδρείο του ΟΦΣΕ εκτίμησαν την περιοχή – έναν τόπο τόσο κοντά στην Αθήνα και αποφάσισαν να διοργανώσουν την καλοκαιρινή εξόρμηση με τα σκάφη στην Ιτέα
Δεν είναι μόνο που ο φίλος  Σ. Πριόβολος με περισσή ευαισθησία ζωγράφισε στον φακό κάνοντας
βλέμματα απ’ όλη την ναυτική Ελλάδα να κοιτάζουν Ιτέα και το facebook να έχει πλημμυρίσει από φωτογραφίες της περιοχής.
Μια σειρά δραστηριότητες παγωμένες στην καλύτερη περίπτωση έως χθες, ξαναζεσταίνονται, οργανώνονται και μπαίνουν «πάση δυνάμει» σε ρότα υλοποίησης.
Με σχέδιο και μεθοδικότητα θα συναντηθούμε με τη βοήθεια των φίλων και με αντίστοιχους συλλόγους σε φόρουμ  όπου η αλμύρα  ενώνει δημιουργώντας προϋποθέσεις ανάπτυξης .
Γιατί το μέλλον της περιοχής μπορεί να έρθει και από την θάλασσα.
Μετά από ελάχιστους μήνες στη διοίκηση του Λιμενικού ταμείου ξεκινάμε μικρά αλλά αναγκαία προγράμματα εργασιών που θα βελτιώσουν και την ασφάλεια στα αγκυροβόλια και το επίπεδο παροχών στους ελλιμενιζόμενους.

Επιδιώκουμε την εθελοντική προσφορά όσων θέλουν και μπορούν, ευχαριστούμε όσους μέχρι τώρα προσφέρουν και είναι αρκετοί.
Όσο για τους λίγους ελάχιστους της συγχορδίας των απατημένων συζύγων που θέλουν να το παίξουν Σωτήρες , τους θυμίζουμε ότι είχαν τις ευκαιρίες και μάλιστα σε καλύτερες εποχές, αλλά ΟΧΙ μόνο δεν τις αξιοποίησαν αλλά «φρόντισαν» να αφήνουν το λιμ. Ταμείο με περισσότερα προβλήματα από όσα το παραλάμβαναν κάθε φορά.
ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ.
Ας μη μιλήσουμε τώρα για σχοινιά, δεσίματα και σπασμένα αυγά.
Έχουμε σοβαρότερα ζητήματα να λύσουμε.Το γνωρίζουμε.
Το παλιό αντιστέκεται… Όμως  η προοπτική που άνοιξε με την επίσκεψη των Πολιτικών εκπροσώπων του Υπουργείου και του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών (ΟΦΣΕ)  θα ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΘΑ επεκταθεί και Θα έχει αποτελέσματα…. 

Υστερόγραφο.
 Για άλλη μια φορά ευχαριστούμε τους Ιτιώτες που μας βοηθούν.
Το έργο που χρηματοδοτήθηκε με τα 124.000 Ευρώ είναι ο ηλ/σμός –παρεμβάσεις πεζόδρομου Μαϊάμι-Απόλαυση  ( τεχνική βοήθεια  Γ.Σκοπελίτη).
Μέχρι τώρα υπήρχε το λεγόμενο 89 (συμπραξη αριστερας δεξιας) . Ζηλευοντας την "δόξα του κάποιοι δήθεν έστησαν μια μορφήτου που μάλλον προσομοιάζει σε δημοτικό 69.
 «…Σιχαίνομαι τον ναυτικό που εμάζεψε λεφτά.

 Παράτησε τη θάλασσα και τη νε κατουρά…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΩΣ (Γ. Αρβανίτης)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Σαν Υστερόγραφο. Μετά από 2 μήνες αναγκαστικής απόστασης μου από κάθε δημόσιο συμβάν, ευτυχής συγκυρία η επάνοδος με ένα ...