Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ στην ΑΜΦΙΣΣΑ




ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ.Γ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ             ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Η επίσκεψη στην Άμφισσα του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κ.Ανδρέα Νεφελούδη, μαζί  με τον ειδικό σύμβουλο για ζητήματα του πρώην ΟΕΚ κ. Μάριο Μουζάλα ήταν ιδιαίτερα παραγωγική.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών για τις νέες ευεργετικές  ρυθμίσεις της κυβέρνησης, σχετικά με τα δάνεια και τις υποχρεώσεις πολιτών έναντι  του τέως ΟΕΚ (Οργανισμός  εργατικής κατοικίας).
Πριν από την καθαυτό ενημέρωση, η οποία έγινε στο Δημαρχείο της Άμφισσας, προηγήθηκαν επισκέψεις  του Γενικού Γραμματέα  σε υπηρεσίες στην πόλη της Άμφισσας, οι οποίες ανήκουν στην  αρμοδιότητα  του Υπουργείου Εργασίας.

Με τον βουλευτή Φωκίδας Η. Κωστοπαναγιώτου, επισκεύθηκαν το ΕΦΚΑ, τον ΟΑΕΔ,  την Επιθεώρηση Εργασίας, το γραφείο του ΟΕΚ, όπου συζήτησαν με  τους προϊστάμενους των υπηρεσιών και τους υπαλλήλους προβλήματα σχετικά με το έργο τους. Ακόμη μετέβησαν σε εργατικές κατοικίες.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ

Πριν την εκδήλωση, στο γραφείο του Βουλευτή κ Ηλία Κωστοπαναγιώτου, έγινε ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση του Ανδρέα Νεφελούδη με εκπροσώπους σωματείων εργαζομένων στα μεταλλεία βωξίτη.
Ιδιαίτερη αναφορά στην συνάντηση με τους συνδικαλιστές έγινε από τον κ Γραμματέα, στην προσπάθεια να επανέλθει  η κανονικότητα και η αξιοπρέπεια στις εργασιακές σχέσεις στον χώρο της εργασίας ΣΥΝΟΛΙΚΑ.
Σε αυτό το σημείο θα κριθούν –κατά την γνώμη μου-πλέον τα συνδικάτα και όχι στις «επαναστατικές» ανακοινώσεις που συχνά πυκνά βγάζουν.
Το ΣΕΠΕ πχ όργανο της κυβέρνησης,  κάθε τόσο επιβάλει δεκάδες χιλιάδες πρόστιμα για υποδηλωμένη εργασία και γενικά για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Η παρέμβαση του είναι ουσιαστική, αποτρεπτική και επιθετική στους εργοδότες που ελέγχονται.
Ας μας πουν οι λαλίστατοι εκπρόσωποι τόσων Εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών πέρα από αντικυβερνητικές ανακοινώσεις πόσα στοιχεία και ενέργειες συγκεκριμένες έχουν κάνει σε αυτή την κατεύθυνση; Φοβάμαι πως οι πλείονες συλλογικότητες απολύτως καμία.
Ας αναλογιστούν λοιπόν, μετρώντας και τις παντελώς άμαζες συγκεντρώσεις τους, την αδιαφορία των εργαζομένων, την ανυπαρξία αποτελεσμάτων, πως εκτός από τον στραβό γιαλό μήπως είναι λάθος και η πορεία τους. Αν την τελευταία την θεωρούν σωστή τότε  ευχαριστημένοι, ας παραμείνουν «στρατηγοί της στρατιάς των νεκρών…»
Τελειώνοντας, οφείλουμε όμως να σημειώσουμε, ότι σε πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας και συνεννόησης, οι εκπρόσωποι των σωματείων από το 51  συμφώνησαν στις επόμενες  ενέργειες  των, με τον Γ. Γραμματέα  που τόνισε – και στην συγκέντρωση – ότι  «το Υπουργείο ήταν , είναι και θα είναι ανοιχτό για κάθε εργαζόμενο και την συλλογικότητα του, καθόσον στον διάλογο που οργανώνουμε όλοι έχουν την θέση τους, όλοι χωρούν με ένα όμως στόχο την κανονικότητα, την ρύθμιση και την αξιοπρέπεια».
                                                                                                        Χρ. Βανδώρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...