Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ



ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ
 595 γυναίκες καθαρίστριες, εργαζόμενες για πάρα πολλά χρόνια στο Υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας  από 18 Σεπτεμβρίου 2013 βρίσκονται αρχικά σε καθεστώς διαθεσιμότητας και από το Μάιο του 2014,  ΑΠΟΛΥΟΜΕΝΕΣ .
 όλες ΓΥΝΑΙΚΕΣ , οι περισσότερες  πάνω από 50 χρόνων, και πολύ κοντά στη σύνταξη την οποία ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΟΤΕ. Μαζί τους οι απολυμένοι σχολικοί φύλακες αλλά και το 27% των συμπολιτών μας. Χώρια η απλήρωτη εργασία και η εργαζόμενοι των 100-300 Ε το μήνα. Τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, μέσα στα πλαίσια της νεοφιλελευθερης παγκοσμιοποίησης είναι ορατά.
 ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ Κ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΟΚΛΗΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .
ΧΩΡΙΣ  ΚΑΜΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ.
 ΧΩΡΙΣ  ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ
ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ.
Την ίδια ώρα οι εργολάβοι της καθαριότητας εισπράττουν πολλαπλάσια
Εδώ και  μήνες αυτές οι γυναίκες κρατάνε  στο Σύνταγμα τη φλόγα της ανατροπής αναμμένη.  Με καθημερινές κινητοποιήσεις, με συμπαράσταση σε όσους κλάδους κ σε όσους πολίτες η απάνθρωπη πολιτική της κυβέρνησης  εφαρμόζεται, βρισκονται παρούσες. Με κέντρο του αγώνα  το πεζοδρόμιο έξω από το Υπουργείο Οικονομικών,  κάνουν ένα τιτάνιο αγώνα που αντιμετωπίστηκε από την ελληνική κυβέρνηση με βία και καταστολή .
·   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ·   ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ·   ΜΑΖΙ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ, ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ. 
Την ίδια ώρα 500 βήματα πιο πάνω 100δες Σύριοι θύματα των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων, διαμαρτύρονται για την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης . Μαζί τους μικρά παιδιά γέροι γυναίκες ασθενής.
 Ας τους δώσει η κυβέρνηση τουλάχιστον το δικαίωμα μετακίνησης  σε ευρωπαϊκές χώρες.  Τα κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και οι πόροι της Ελλάδας πάνε στην καταστολή, δηλαδή στους φράχτες του Έβρου και τη Frontex, στις παράνομες επαναπροωθήσεις, στα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης. Καμία ουσιαστική πρόβλεψη δεν υπάρχει για τη σίτιση και της στέγαση των ανθρώπων που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα,.
Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες όμως αναλαμβάνουν και τον ρόλο της προστασίας των προσφύγων. 100δες σάντουιτς και ότι άλλο μπορούν φτιάχνουν και μοιράζουν στο πολιορκημένο Σύνταγμα. Αυτές τις γυναίκες που πρόσφατα γνωρίσαμε στην Ιτέα  μέσα από την πρωτοπόρα δράση της κινηματογραφικής λέσχης ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...