Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008 - Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ

6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2008: Η χρηματιστηριακή κοινωνία και δημοκρατία της κρίσης, του νεοφιλελεύθερου ολοκληρωτισμού, εκδηλώνει την ισχύ και την πυγμή της! Αποκαλύπτει το περιεχόμενο και τα όριά της.
Σημαδεύει την καρδιά και τη ζωή του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου σ΄ ένα πεζόδρομο των Εξαρχείων κα 16 μέρες μετά - 22 Δεκέμβρη – ποτίζει με βιτριόλι την Κούνεβα!
Τα κύματα της εξέγερσης των 16άρηδων που σαρώνουν τη χώρα, δεν είναι παρά η εκδήλωση των ενστίκτων κοινωνικής αυτοσυντήρησης του μέρους εκείνου της κοινωνίας που παραμένει ζωντανό και προσπαθεί ν’ αναπνεύσει - έστω στιγμιαία –μέσα απ΄αυτή την εξέγερση.
Το συσσωρευμένο πολιτικό κενό μιάς 20ετίας νεοφιλελεύθερης κυριαρχίας το οποίο κανείς δεν έχει επιχειρήσει να εκφράσει, βρίσκει την εκπροσώπησή του σ’ αυτή την εξέγερση!
Γιαυτό εξελίσσεται αυθόρμητα, αμφισβητώντας χωρίς όρους και επίδικα την πνιγηρή και ολιστικά διεφθαρμένη πραγματικότητα της χρηματιστηριακής κοινωνίας.
Η αναρχοαυτονομία κάθε είδους «αναδείχνεται» με τις ευλογίες και τη βοήθεια του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, ηγεμονία της εξέγερσης, γιατί μόνο έτσι μπορεί να καταστεί η ίδια η εξέγερση διαχειρίσιμη από την ιδεολογικοπολιτική και κοινωνική καταστολή του συστήματος.
- Να καταγγελθεί, να κτυπηθεί αλλά και να εμπορευματοποιηθεί στο
εκλογικό παζάρι.
- Να προστατεύουμε τις περιουσίες των πολιτών από τους τρομοκράτες (ΛΑΟΣ).
- Να προστατεύουμε τους μαθητές και τις περιουσίες των πολιτών από τους τρομοκράτες και τους αναρχικούς (ΝΔ).
- Να αποκαταστήσουμε τη δημόσια ασφάλεια και την «αξιοκρατία» στα σώματα ασφαλείας (ΠΑΣΟΚ).
- Οι προβοκάτορες που κτυπούν το λαϊκό κίνημα (ΚΚΕ).
- Καταγγέλλουμε τις πράξεις βίας απ’ όπου και αν προέρχονται (Τσίπρας)!!
- Δεν είδαμε σωστά, δεν εκτιμήσαμε τις επιπτώσεις των καταστροφών στα γεγονότα του Δεκέμβρη (Αλαβάνος).
Με την αναρχοαυτονομία και την εκχώρηση της ηγεμονίας σ’ αυτή, το κοινωνικοπολιτικό σύστημα βολεύτηκε στο σύνολό του.
Όλοι έγιναν παρατηρητές μιάς εισαγόμενης κρίσης στην κοινωνία τους που πρέπει να την προστατέψουν από τους αναρχικούς και τρομοκράτες, προβοκάτορες.
Το ότι το εκπαιδευτικό σύστημα, τα σχολειά, είναι ακραίοι - σαδιστικά ταξικοί μηχανισμοί που δολοφονούν όνειρα, ζωή, ελπίδες της νεολαίας, είναι λεπτομέρεια.
Το ότι εργασία και γνώση συντρίβονται σταθερά, σαδιστικά και διαχρονικά για να λειτουργήσουν οι αγορές, είναι ζητήματα λογιστικών μεθόδων και ποσοστών του δημοσιονομικού ανοίγματος, των χρηματιστηριακών δεικτών, του ισοζυγίου πληρωμών, κ.λ.π.
Ο Δεκέμβρης και η εξέγερσή του αποκηρύχτηκε από το πολιτικό σύστημα, όμως τροφοδότησε με οξυγόνο τα πιο ζωντανά κομμάτια της κοινωνίας.
Ο Δεκέμβρης δεν χρειάζεται επικήδειους, ούτε εμπόρους διαμεσολαβητές δημοσίων σχέσεων για το περιεχόμενό του.
· Να τον μελετήσουμε χρειάζεται.
· Να κάνουμε την αυτοκριτική μας χρειάζεται μπροστά στους 16άρηδες από το Διδυμότειχο μέχρι την Σητεία, γιατί για άλλη μια φορά τους προδώσαμε!
· Ν΄απολογηθούμε χρειάζεται για την συνεχή και σταθερή πορεία αντιδραστικοποίησης της Ελληνικής κοινωνίας. Για το ότι η πλατφόρμα Καραντζαφέρη τείνει να γίνει κυρίαρχη στο κοινωνικοπολιτικό σύστημα.
· Ν΄ακουμπήσουμε στο Δεκέμβρη χρειάζεται για να τα καταφέρουμε να μείνουμε όρθιοι.
ΕΑΜ ΕΑΜ νεολαία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...