Δευτέρα 24 Ιουλίου 2023

ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ στο cine ΙΤΕΑ


ΠΑΜΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ στο cine ΙΤΕΑ

40 χρόνια από το αλησμόνητο party του Κηλαηδόνη στη Βουλιαγμένη και ο τότε τίτλος εκείνης της εκδήλωσης με καθοδηγεί  στη καλοκαιρινή συνάντηση στη μαρίνα Ιτέας με τις όμορφες εκδηλώσεις – ζωγραφιές στο πανί, της κινηματογραφικής λέσχης της πόλης μας.

Ξέρω.  Ζέστη, καύσωνας, φωτιές, μαυρίλα . Μα ακριβώς για όλα αυτά έχουμε περισσότερη ανάγκη  την καλή ελληνική και ξένη ταινία. Την συζήτηση με τους δημιουργούς στο σινεμά Παράδεισο.


Την Τετάρτη και την Παρασκευή που μας πέρασαν οι τρεις δημιουργοί της βραβευμένης ταινίας  «Με αξιοπρέπεια» παραβρέθηκαν συζήτησαν με το κοινό, ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κατσιμίρης, ο διευθυντής φωτογραφίας Βασίλης Σταυρόπουλος (με καταγωγή από Ερατεινή) και ο Δημήτρης Σινόπουλος γνώρισαν την όμορφη πόλη της Ιτέας, ενθουσιάστηκαν από εμάς και εμείς από αυτούς και την δημιουργία τους.

Μεθαύριο Τετάρτη 26 Ιουλίου η πολιτιστική προσφορά στην πόλη ξανά αναβαθμίζεται  . 


    Η ταινία «ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΗΜΩΝΙΕΣ» μαζί και η σκηνοθέτρια η κ Ασημίνα Προέδρου θα είναι Ιτέα. Μια ταινία που αξίζει να δούμε, να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε. Μια ταινία που συνοδεύεται από 6 βραβεία του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ σάρωσε τα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (10 βραβεία!!). Για την υπόθεση ας μην πούμε τίποτε. Απλά να έχουμε στο νου μας πως η σύγχρονη Ελλάδα μέσα από τέτοιες δημιουργίες όπως οι παραπάνω ανατέμνεται σαν σε μαγνητικό κοινωνικό τομογράφο. Ας μην την χάσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...