Τρίτη 11 Απριλίου 2023

ΔΙΑΦΟΡΑ Διαφορετικά ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ κ Αδιάφορα

στο ZATOPEK Βαγγελιώ κ.Σκούρας

ΔΙΑΦΟΡΑ Διαφορετικά  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ κ Αδιάφορα

Οι εκλογές έχουν συμπυκνώσει επικίνδυνα τον χρόνο. Το βλέπεις, το αισθάνεσαι, το νιώθεις σε κάθε σου κίνηση. Στο μετρό, στην λαϊκή αγορά, στο σούπερ μάρκετ. Σίγουρα στο καφενείο, στο μπαρ μα και στο δρόμο που περπατάς. Ιδιαίτερα στα ΜΜΕ και στις εφημερίδες.

κόκκινα δάνεια

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι άλλες δραστηριότητες  σταματάνε. Απλά όλα ζούνε αναπνέοντας κατά κάποιο τρόπο και εκλογικό οξυγόνο. Τα θέματα ακρίβειας και μισθών, ανεργίας και συνταξιοδοτικών, ασφάλειας και καθημερινότητας απογειώνονται.

 εργασιακά Ταύρος

Σκέψεις, ιδέες, προτάσεις, συζητήσεις. Στην περιοχή του Ταύρου εκδήλωση για τα εργασιακά, στην Καλλιθέα για τα δάνεια και τα χρεωμένα νοικοκυριά. Μόνο αυτά; Μαζί με τα πολιτικά, κάποιοι επιμένουν και πολιτιστικά.

  Στο χώρο των παλιών σφαγείων, δίπλα στην οδό Πειραιώς, η Κλεώνη Φλέσσα παρουσιάζει την ταινία «Ο παππούς μου ο Παπαφλέσσας» όντας δισέγγονη από την μεριά του αδελφού του ήρωα. Ο φλογερός επαναστάτης, ναι αυτός που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός αποκάλεσε «…απατεών κ εξωλέστατο…»  ζωντάνεψε στο πανί η ζωή του, η δράση του μα κυρίως η ακόρεστη η φλογερή αγάπη στην πατρίδα Ελλάδα.

κ. Φλέσσα

Το βιβλιοπωλείο –καφέ ZATOPEK είναι γνωστό στη Καλλιθέα, πιστεύω σύντομα και στις γύρω περιοχές για τις πολιτιστικές δραστηριότητες του, οι οποίες αναβαθμίζουν σημαντικά την περιοχή. Βιβλιοπαρουσιάσεις, βραδιές τζαζ και εσχάτως μας προέκυψε και CINE ZATOPEK.

Χθες Δευτέρα βράδυ, στον όμορφο χώρο του βιβλιοπωλείου στήθηκε το κινηματογραφικό πανί, η Βαγγελιώ ενημέρωσε το κοινό που γέμισε το μαγαζί για τις ταινίες και ξεκινήσαμε.

            Με τη σειρά που παρουσιάστηκαν είδαμε. 

1.Ο ΚΥΒΟΣ, 2.ΦΥΣΑΡΜΟΝΙΚΑ (σκηνοθεσία Αλέξανδρος Σκούρας ηθοποιός Μάκης Παπαδημητρίου)  3. ΛΙΛΑ (σκηνοθεσία Μ. Παπαδημητρίου ηθοποιός Ρένα Πιττακή) και 4 Η ΚΟΥΡΣΑ σε σκηνοθεσία Γ. Λεοντακιανάκου και πρωταγωνιστή τον Μάκη Παπαδημητρίου.

Όλες μικρού μήκους. 

Οι παραβρισκόμενοι καταχαρήκαμε την όλη διαδικασία ειδικά όταν στο τέλος των προβολών ο σκηνοθέτης Αλ. Σκούρας που παραβρέθηκε, πήρε το μικρόφωνο και συζήτησε με το κοινό.  Τελικά ο πολιτισμός ενώνει προάγει και δίνει απαντήσεις. Συνεχίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...