Τετάρτη 1 Μαρτίου 2023

ΟΣΕ. πόνος και αγανάκτηση

                       


    "...Αφού δε στερεύει ετούτο το δράμα

     ας πάψει το κλάμα κι ας γίνει κραυγή...

Τα χθεσινοβραδυνά γεγονότα γνωστά. Οι εικόνες φρίκης πυρπολούν το μυαλό μας . Το γιατί; το πως; το ποιος; έχουν ήδη απαντηθεί.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Κατσιούλη-υπεύθυνου για τα συστήματα ασφαλείας του δικτύου -  στην ΕΡΓΟΣΕ εδώ και ένα χρόνο αποδεικνύει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη ο υπουργός Καραμανλής, και ο ΟΣΕ γνώριζαν την κατάσταση στο σιδηροδρομικό δίκτυο και τα κενά ασφαλείας που δημιουργούνταν για τους πολίτες των δρομολογίων. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων από καιρό μέχρι και λίγη ώρα πριν το θανατικό, φώναζαν, διαμαρτύρονταν, κατέβηκαν σε απεργία για ζητήματα ασφάλειας. Απεργία είπαμε;. Προσφυγή στο δικαστήριο και πάραυτα παράνομη και καταχρηστική!!! Αστεία λέμε;.Υπουργός Καραμανλής με σύμβουλο Ντογιάκο και έχει ι θεός. 

ΠΑΜΕ κι όπου μας ΒΓΑΛΕΙ.

Και μας έβγαλε... 38-40 νεκρούς μέχρι τώρα και διπλάσιους τραυματισμένους. Μαζί με αυτά θα μας βγάλει για άλλη μια φορά ανακρίσεις, θα μοιραστούν ευθύνες, λόγια όπως .. η κάθαρση θα φτάσει στο κόκκαλο..., και φυσικά οι κυβερνητικοί υπεύθυνοι μπροστά στις κάμερες σαν καλοί ηθοποιοί θα κλαψουν, θα δείξουν στενοχωρημένοι. Παραίτηση; Μπά δεν προβλέπεται.

Τα ΜΜΕ θα ξαναβρούν δουλειά και θεατές.

Όλα τα έγγραφα, οι καταγγελίες των εργαζόμενων, οι παραιτήσεις υπεύθυνων, τα εξώδικα του σωματείου, οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης στη Βουλή  σχετικές με την ασφάλεια και την έλλειψη στις υποδομές των γραμμών που έρχονται τώρα στην δημοσιότητα, όλα αυτά τα  ΜΜΕ τα κρατούσαν στο ντουλάπι για να μην κακοκαρδίσουν  την κυβέρνηση, και τους χορηγούς τους. 

Μια βδομάδα πριν η αρμόδια ευρωπαϊκή  επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει την Ελλάδα στο Δικαστήριο της Ε.Ε. λόγω μη τήρησης των κανόνων για τις σιδηροδρομικές μεταφορές στην Ε.Ε. 

Και ο αρμόδιος υπουργός παραμένει στην θέση του. Μαζί του και οι λοιποί ετοιμάζουν φιέστες με πολλά θα...

Μερικοί παπαγάλοι, παίρνουν το ρόλο του ψάλτη υπέρ της κυβέρνησης. Άλλοι ίσως καλοπροαίρετα αναρωτιούνται αν αυτή την ώρα είναι ανάγκη να πολιτικοποιείται το θέμα. Σωστά. Απόχθες και προχθές έπρεπε, γιατί πάντα τέτοια θέματα είναι πολιτικά. Τώρα προέχει η θλίψη και ο πόνος να γίνουν ποτάμι οργής.

 ΟΙ ευθύνες είναι συγκεκριμένες και κανένας δεν πρέπει να τις κρύψει.

 Όσο για την ιδιωτικοποίηση , να θυμίσω πως το δίκτυο και οι υποδομές γενικά δεν έχουν εκχωρηθεί.  Άλλωστε τι χρεία μαρτύρων έχουμε;. Μήπως είναι καλύτερα τα πράγματα στον ΟΤΕ;. Ξέρετε πόσα ατυχήματα συμβαίνουν στους τεχνικούς ΟΤΕ;ΔΕΗ; Έχετε ακούσει για την πλήρη υποβάθμιση των κανόνων ασφάλειας στην εργασία; 104 θάνατοι μέσα στο 2022 και 25 απώλειες εργαζομένων Γενάρη Φλεβάρη.


ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΩΡΑ

                            Ο πόλεμος ίδιος και ίδιο το τραύμα

                                κανείς από θαύμα δεν έχει σωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...