Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ


Σήμερα το πρωί μας περίμενε μια θλιβερή είδηση. 
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον καρκίνο.
Γνωρίσαμε τον Νεκτάριο προσωπικά τόσον εγώ όσο και ο τότε πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ν. Φωκίδας, ο Ν Καιμάρας. 
Ο Νεκτάριος ήταν τότε υφυπουργός Ναυτιλίας και μάλιστα είχε την ευθύνη να προτείνει και να εφαρμόσει το Μεταφορικό Ισοδύναμο, ενέργεια που αποσκοπούσε στην ελάφρυνση των εξόδων μετακίνησης κατοίκων νησιών καθώς και αγαθών σε αυτά. 
 Έτσι για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ παιρνόταν υπόψη ο νησιωτικός χαρακτήρας της χώρας και για την πολύνησία του Αιγαίου αλλά τέθηκε η βάση αντίστοιχα και για τα νησιά του Ιονίου.  Σήμερα η κυβάρνηση Μητσοτάκη, μέσα από διάφορους δρόμους και προφάσεις το έχει ουσιαστικά καταργήσει στην πράξη. Ποιο το περίεργο;
Όσο για την δική μας περίπτωση;. Φυσικά και δεν έχει να κάμει με το μεταφορικό ισοδύναμο. 

Απλά αναζητώντας μια ολοκληρωμένη κατά το δυνατόν πρόταση για την ανάπτυξη της θαλασσινής Ιτέας με κέντρο και άξονα την Μαρίνα την παραλία και το λιμενικό ταμείο σε συνεργασία με τοπικούς φορείς , αφού συζητήσαμε και διερευνήσαμε προθέσεις γνώμες δυνατότητες, βρεθήκαμε και με τον Υπουργό Σαντορινιό όπως και με τους δύο γενικούς του υπουργείου (Χ. Λαμπρίδης , Δ Τεμπονέρας). 
Αμεσο αποτέλεσμα τα 120.000 ευρώ από το ΠΔΕ του Υπουργείου με τα οποία έγινε ο ηλεκτροφωτισμός από Μαιάμι έως απόλαυση παρά τα διάφορα εμπόδια... Μα πέρα από αυτό, τέθηκε η βάση για συγκεκριμμένες ενέργειες οι οποίες δεν μπόρεσαν να υλοποιηθούν λόγω της κυβερνητικής αλλαγής. 
Στη φωτό ο Νεκτάριος μαζί με εκπροσώπους του ΟΦΣΕ σε έκθεση στη μαρίνα  Άλιμου, που συμμετείχαμε, ΣΑΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ  στο 2ο Γιώτινγκ Φέστιβαλ, τον Απρίλιο του 2019.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...