Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ο ΕΞΑΝΤΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ


Μνήμη και τιμή στην Καισαριανή για τον Εξάντα της ζωής μας

Χθες στην Αθήνα ο Μιχάλης Βασιλάκης με τον Εξάντα της ζωής μας συναντήθηκε ξανά με την Μάγδα Φύσσα, τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Δημήτρη Γκόβα, τον Δημήτρη Ρήγα, την Μαρία Βασιλάκη,  τον Κώστα Φύσκιλη, την Αγγελική Αγγελακοπούλου με το τρυφερό ποίημα της «Το ταξίδι (πριν τη «συνάντηση» Μιχάλη Βασιλάκη – Νίκου Τεμπονέρα)», με παλιούς και νέους συντρόφους, φίλους για να μας θυμίσει οτι:

Στα ματωμένα πορτραίτα ,στα ματωμένα αποτυπώματα αυτά των γεγονότων όπως η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, του Παύλου Φύσσα ακουμπά η ελπίδα και η αισιοδοξία, ότι ο λαός θα είναι τελικά ο νικητής στην μακρόχρονη αναμέτρηση με την αντίδραση, τον φασισμό, τον ολοκληρωτισμό, την καθυστέρηση.

Και όπως έγραφε ο ίδιος το Γενάρη του 2019

«Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το χρυσαυγίτικο αφήγημα, αν όχι καθορίζει, επηρεάζει καίρια την πολιτική ατζέντα τόσο στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα  όσο και σ’ αυτά της καθημερινότητας….

Το πνεύμα του Τεμπονέρα μας καλεί ν’ απαντήσουμε σ’ αυτό, για να συγκροτηθεί η γενιά που θα πάρει τη σκυτάλη απ’ τον Παύλο Φύσσα στον αέναο αγώνα για γνώση, ελευθερία και ευτυχία του ανθρώπινου είδους.

Ο Τεμπονέρας ζει, ο Γρηγορόπουλος ζει, ο Φύσσας ζει, στις καρδιές μας, στο μυαλό μας, έχουν γίνει επίκτητα γονιδιώματα της ύπαρξής μας, της ζωής μας

Διλήμματα δεν υπάρχουν. Μόνο η πραγματικότητα. Κι αυτή μας καλεί και η θυσία του Τεμπονέρα  ν’ αντιμετωπίσουμε.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...