Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ Ιτέα - Άμφισσα κ πέριξ

 


ΣΑΤΥΡΙΚΟΝ

O tempora o mores

Το μεγαλύτερο εκτελούμενο έργο στο νομό Φωκίδος μαθαίνουμε ότι εξελίσσεται ικανοποιητικά. 

 Αναρωτιόμαστε για ποιο πρόκειται;  Για το ξανασκάψιμο, το ξαναξύλωμα, το ξαναστρώσιμο, γενικά το ξανά, της πλατείας στην Άμφισσα.

Τα οφέλη τεράστια. Πλατεία Βιοδυναμική και βιοποικιλιακή. Σύμφωνη με την πράσινη οικονομία και προπαντός την πράσινη ανάπτυξη.

Μάλλον για αυτό τον λόγο- από το κακό τους -  ακριβαίνουν τα ρυπογόνα καύσιμα, και ανεβαίνει η τιμή της Βενζίνης και του ηλεκτρικού ρεύματος!!

Η πλατεία, μαζί με το πάρκο οδήγησης στο Σερνικάκι απογειώνουν την περιοχή.


Όσον αφορά τα λοιπά Μεγααλα έργα, με την φροντίδα Βουλευτή, Αντι και Περιφερειάρχη, Δήμαρχου, συμβούλων και λοιπών δυνάμεων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, ευρίσκονται και αυτά σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο.

Οσονούπω θα ενοποιηθεί στη Χάρμαινα το έτερον ήμισυ βυρσοδεψείο ώστε τα τρεισήμισι κτίρια να γίνουν ως οφείλουν τέσσερα, ο λεωφορειόδρομος προς το Κάστρο της ωραίας Άμφισσας, μαζί με την διαπλάτυνση στα τέσσερα χιλιόμετρα Γραβιά – Βάργιανη, (εκ των 180 της διαγωνίου) θα επιφέρουν την ποθούμενη αύξηση τουριστών στην πρωτεύουσά μας, μετριάζοντας τον σημερινό παρατηρούμενο συνωστισμό.

Επιπρόσθετα τα άλλα μεγααλα και κρίσιμα ως προς την αποτελεσματικότητα τους έργα στα λοιπά του νομού και αυτά προχωρούν. Οσονούπω ο κόμβος Τριταίας θα διευθετήσει το συγκοινωνιακό πρόβλημα της λοιπούς εθνικής οδού, παρά τα αντίθετα ζητούμενα για προτεραιότητα δήθεν  κόμβου Ιτέας.


 Η παράκαμψη προς παπαροκάδες και εσχάτως προς τα εκεί καλλιεργούμενα παπαρουνοχώραφα επίσης εξελίσσεται ικανοποιητικώς.

Ομοίως και η οραματική Γέφυρα των Στεναγμών Νο2 επί των εκβολών Σκίτσα στην Ιτέα.   Με τις ευλογίες της περιφέρειας θα δοθεί  μελέτη εφαρμογής και τιμολόγιο οίκαδε.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα θα επανέλθουμε αναλυτικά. Να σημειώσουμε ότι κατά πληροφορίες το στοιχειωμένο κτίριο του Γηροκομείου Άμφισσας θα αξιοποιηθεί σαν ντεκόρ σε ταινία – ριμέηκ; - ο δολοφόνος με το Αγγελικό πρόσωπο…

Qui tacet consentit. ( Ο σιωπών συναινεί).

1 σχόλιο:

  1. Τέλεια παρουσίαση των "χρήσιμων" έργων του Νομού! Αυτοί μόνο καθρεφτάκια που δεν μοίρασαν ακόμα στους ιθαγενείς της πλειοψηφίας της φασιστοφωκιδας μας, όπως συχνά πυκνά την αποκαλώ, φίλε Χρήστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...