Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ από το ΜΕΛΛΟΝ

                 


                     ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ από το ΜΕΛΛΟΝ

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν μας αφήνει δυστυχώς να πλήξουμε. Συνεχώς ξεπερνά τα χειρότερα «πεπραγμένα» που στο παρελθόν γνωρίσαμε μέσα από έργα και ημέρες του πατρός Μητσοτάκη.

 Έτσι, αντί να δώσει βάρος στην ενίσχυση της δημόσιας υγείας με προσλήψεις    γιατρών και νοσηλευτών, αντί να κοιτάξει την αλυσίδα της εστίασης που έχει διαλυθεί και δύσκολα θα επανέλθει, αντί να αυξήσει τα κονδύλια για την Παιδεία και την Υγεία, και να σκύψει πάνω  στα προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης, επιλέγει τον αυταρχισμό, αποστρέφεται τον διάλογο με όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, διαλύει πανεπιστημιακά τμήματα στις επαρχιακές πόλεις καταβυθίζοντας και ότι σωστό είχε αποφασιστεί και δρομολογηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ.

 Για πρώτη φορά ετοιμάστηκε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που σαν αποκλειστικούς  στόχους έχει:

 Την άμεση κατάργηση νομοθετημένων πανεπιστημιακών τμημάτων, όπως του δεύτερου τμήματος του Γεωπονικού στην Άμφισσα.

Την έμμεση κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων μέσα από την καθιέρωση βαθμολογικής βάσης

Την ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης, αφού ανεξαρτήτως βαθμολογίας ο έχων και διαθέτων χρήμα θα παίρνει πτυχίο από τα προσφάτως αναβαθμισμένα κολέγια , στα οποία δόθηκε η ισοδυναμία στα πτυχία με τα δημόσια ΑΕΙ.

Την πρόσληψη αστυνομικών για τον εκφοβισμό των σπουδαστών!

Μετά από τα παραπάνω, Η Φωκίδα ας ετοιμαστεί να αποχαιρετήσει  σε σύντομο σχετικά χρόνο την τριτοβάθμια έδρα στην πρωτεύουσα Άμφισσα αλλά και τις ελπίδες για Δελφικά μεταπτυχιακά. 

Όσο για τους πολίτες; Ας ξανασκεφτούμε για να ξαναθυμηθούμε τα λόγια τα πλούσια τα μεγάλα του νύν βουλευτή και της αυλής του σχετικά με τα παραπάνω, αλλά και την αδράνεια, την παθητική αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού από Δήμους, παρατάξεις, Περιφέρεια και άλλους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...