Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020

ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ και ΑΘΗΝΩΝ - Τα ρέστα των μνημονίων

 


ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑΣ και ΑΘΗΝΩΝ

βίοι παράλληλοι και ασύμπτωτοι;

Αφορμή για το παρακάτω σύντομο κείμενο, αποτέλεσε η προχθεσινή δημοσίευση στην Εφημερίδα των Συντακτών, σχετική με το Γηροκομείο Αθηνών. https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/269480_sti-fylaki-o-proin-proedros-toy-girokomeioy-athinon

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο πρώην πρόεδρος του γηροκομείου αρχιμανδρίτης Προκόπιος Μπούμας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 16 ετών και έξη μηνών, για απιστία και υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση. Για το ίδιο δε αδίκημα καταδικάστηκαν ο πρώην Γραμματέας και ο ταμίας του γηροκομείου. Γλίτωσαν δε την ποινή για την υπεξαίρεση των 534.000 ευρώ στις 29-12-2014, επειδή η νέα διοίκηση του γηροκομείου «απαξίωσε» να τα διεκδικήσει!

ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Το εν λόγω ίδρυμα, μετά από μια τεράστια ακίνητη περιουσία σε διαμερίσματα, καταστήματα, χρηματικές δωρεές κτλ βρέθηκε να μην έχει όχι μόνο να πληρώσει τα μεροκάματα των εργαζομένων του, αλλά ούτε και τα τροφεία των γερόντων να εξασφαλίσει. Απλά ένα από τα 1300 περίπου ΠΑΡΟΜΟΙΑ σε ανάλογη κατάσταση ιδρύματα που άφησαν οι διοικήσεις στο τέλος του 2014, στην Ελλάδα.

Ανάμεσα τους, ίδια ακριβώς περίπτωση και το γηροκομείο Άμφισσας.

Τουλάχιστον για το Γηροκομείο Αθηνών δόθηκε κάποια απάντηση, έστω για την ελάχιστη ηθική της όλης ιστορίας.

Στην Άμφισσα άραγε θα υπάρξει κάτι ανάλογο;.

Η 4ετής καθυστέρηση, προκειμένου να γραφτεί -χωρίς να δημοσιευτεί – ένα κείμενο, πρακτικό λίγων δεκάδων σελίδων μετά από απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας κ Στερεάς Ελλάδας, η σίγουρη απαξίωση της κυβέρνησης να απαντήσει στις εύλογες ερωτήσεις, ακόμη και βουλευτών, η αδιαφορία των αυτοδιοικητικών για τέτοια θέματα, σηματοδοτούν πιθανότατα και το τελικό αποτέλεσμα. Μακάρι να κάνω λάθος.

Πέρα από τα παραπάνω, αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι για ποιο λόγο να μην δίνεται στη δημοσιότητα το πρακτικό. Ποια είναι τα προσωπικά δεδομένα όταν πρόκειται για δημόσιο χρήμα, για κοινωνικό κρίμα και για προβλήματα κακοδιοίκησης, ρουσφετιών, εξαγοράς ψήφου και όλα τα σχετικά όμορφα και ωραία που όλα μαζί οδήγησαν τα ιδρύματα στον γκρεμό; Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν απόρρητο ένα κείμενο όταν "ο κόσμος τόχει τούμπανο κι εμείς κρυφό καμάρι;"

Μα τι ζητάω τώρα; Τα ρέστα από τα μνημόνια;  

Υστερόγραφο. Για περισσότερες λεπτομέρειες για το Αθηνών ...
https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/269763_anoixe-o-askos-toy-aioloy-meta-skandalo-toy-girokomeioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...