Κυριακή 27 Μαΐου 2018

31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΝ/ΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ



ΣΤΟ 31ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ (ΟΚΛΕ)
Το 31 συνέδριο της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών (ΟΚΛΕ) που έγινε στη Λάρισα τελείωσε με το καθιερωμένο τραπέζι στο ωραιότερο – ίσως – μέρος της πόλης.
Στο εστιατόριο «το Φρούριο» πάνω στο λόφο όπου τα ερείπια της παλιάς βασιλικής του Αγ Αχίλλειου, το Μπεζεστένι, και όλα αυτά περιτριγυρισμένα και πολιορκημένα  από χιλιάδες πολιτών με κυρίαρχο το στοιχείο της νεολαίας στα δεκάδες πανέμορφα μπαρ, ρεστοράν, τσιπουράδικα και καφέ.

Το συνέδριο, με θέμα «Το αγροτικό και εργατικό ζήτημα στον ελληνικό κινηματογράφο»,  έγινε στο αμφιθέατρο του Χατζηγιάννειου Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου.
 Ήταν υψηλότατου επιπέδου και  οι εισηγήσεις των εκλεκτών ειδικών επιστημόνων και γνωστών σκηνοθετών, κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων.
Να αναφερθεί η άψογη διοργάνωση από την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας και της προέδρου της κ Θεοδώρας Μουκούλη, με την συνεργασία και εποπτεία του αεικίνητου προέδρου της ομοσπονδίας κ Δημ Καλαντίδη, η ουσιαστική βοήθεια του Δήμου της πόλης, αλλά και οι καταπληκτικές ξεναγήσεις από τον αρχαιολόγο κ. Γ. Τουφεξή στο πολύ σπουδαίο Διαχρονικό Μουσείο Λάρισας και από την κ Σταυρούλα Σδρόλια – προϊσταμένη ΕΦΑ Λάρισας στα αξιοθέατα της πόλης.

Όλα σημαντικά… αλλά θα κλείσω μεταφέροντας ένα μικρό μέρος από τον χαιρετισμό του Δημάρχου της πόλης Αποστόλη Καλογιάννη: «..Ο πολιτισμός για εμάς σηματοδοτεί την πραγματική ανάπτυξη. Αυτή την στιγμή στην πόλη γίνονται τόσες εκδηλώσεις που δεν μπορώ όσο και να τρέχω να τις παρακολουθήσω. Εκδηλώσεις διαφορετικές και ποιοτικές που φέρνουν κόσμο όχι μόνο από την περιοχή  αλλά και γενικότερα. Σαν απόδειξη τα ξενοδοχεία της πόλης είναι πάντα γεμάτα…»

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ 32ο συνέδριο της ΟΚΛΕ όπου κι αν γίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...