Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023

46 χρονια φεστιβαλ ταινιών μικρού μήκους


ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ στη ΔΡΑΜΑ
 

Εδώ και πολλά χρόνια, οι πρώτες ημέρες του Σεπτέμβρη, είναι για τις κινηματογραφικές λέσχες και όχι μόνο οι ημέρες της Δράμας. 

Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους συγκεντρώνει εκατοντάδες κινηματογραφόφιλους καθώς και φτασμένους δημιουργούς αλλά και σπουδαστές ανάλογων κατευθύνσεων. Στη Δράμα μιά όμορφη δροσερή πόλη θα διαγωνιστούν οι νέοι δημιουργοί από την Ελλάδα, την Ευρώπη και αρκετών χωρών παγκόσμια.


Και είναι ακριβώς αυτοί οι νέοι δημιουργοί που δίνουν τον ξεχωριστό χαρακτήρα στο φεστιβάλ, καθώς οι ανησυχίες των νέων αποτυπωμένες στο πανί μπορούν να οραματίζονται το μέλλον με τον καλλίτερο τρόπο καθώς σαν νέοι τους ανήκει.

Βρεθήκαμε λοιπόν από την κινηματογραφική λέσχη Ιτέας στη Δράμα. Οι πύρινες φλόγες του Έβρου ευτυχώς δεν την άγγιξαν οι δε βροχές αρκετές αλλά δεν έγινε Θεσσαλία. Όλα καλά λοιπόν. Για την ιστορία το βραβείο των Κινηματογραφικών Λεσχών δόθηκε στην ταινία "Αερολίν" του Αλέξη Κουκιά-Παντελή για την ανάγλυφη και ρεαλιστική αποτύπωση του καθημερινού μαραθώνιου επιβίωσης μιας νέας καλλιτέχνιδας.


Το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ ο Χρυσός Διόνυσος απονεμήθηκε στην ταινία "Αρκουδότρυπα" των Χρυσιάννα Παπαδάκη και Στέργιου Ντινόπουλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...