Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Από ΑΚΡΗ σε ΑΚΡΗ

 


Από άκρη σε άκρη

Οι παραλίες στην Κεφαλονιά είναι ατελείωτες και ο Σεπτέμβρης εξακολουθεί να είναι ο μήνας των πιο ήσυχων και όμορφων διακοπών δίπλα στο Ιόνιο κύμα.


Η φυγή του Μίκη μας βρήκε στο νησί. Αμέσως ενεργοποιήθηκε το πληκτρολόγιο του λάπτοπ μαζί με το αντίστοιχο του κινητού τηλεφώνου. Επιβεβλημένη η τιμή στον μεγάλο πολίτη του κόσμου. Και το καλύτερο θα μπορούσε να γίνει με την προβολή της ταινίας του "δικού μας" Αστέρη Κούτουλα, «Ταξιδεύοντας με τον Μίκη». 


Τον Αστέρη τον είχαμε συναντήσει στην προβολή της ταινίας του που διοργανώθηκε από την Κινηματογραφική Λέσχη της Ηλιούπολης του δραστήριου προέδρου της Ομοσπονδίας κ Δημήτρη Καλαντίδη. Η μεταξύ μας χημεία, βοηθούντος και του ότι κατάγεται από το Σερνικάκι είναι άριστη. Μα δεν θέλαμε απλά μια παράσταση. Θέλαμε κάτι πολύ περισσότερο. Την παρουσία του σκηνοθέτη στην Ιτέα. Τι λέτε το καταφέραμε; Φυσικά, με την βοήθεια της τεχνολογίας. Ετσι , μετά την ταινία ο Αστέρης μέσω Skype μίλησε για τον Μίκη, για τα 30 χρόνια που τον ακολουθεί στις ανά τον κόσμο περιοδείες συναυλίες του, για τον πολιτικό Μίκη, τον πολίτη Μίκη, τον μουσικό Μίκη. Απάντησε σε ερωτήσεις και προβληματισμούς των πολλών δεκάδων φίλων που παραβρεθήκαμε ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ που έγινε στο νομό  Φωκίδας. Ακριβώς στη ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ, και το υπογραμμίζω. Θλιβερό συμπέρασμα; Όσες Δελφικές επικλήσεις και να κάμεις, άμα δεν …δεν.

Η προετοιμασία της παρουσίασης της ταινίας, δεν μας έφερε μόνο πάραυτα στην Ιτέα, αλλά συγχρόνως μας έφερε και πιο κοντά στην Δράμα,και

στο 44ο διεθνές Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους.  

Η Δράμα είναι η πόλη των νέων δημιουργών. Από τότε που μια εμπνευσμένη τοπική ηγεσία κατάλαβε την αξία της σύνολης κιν/κής τέχνης. Το φεστιβάλ  έδεσε με την Δραμινή κοινωνία, σήμερα ανυψώνεται μέσα από την προσπάθεια για πανεπιστημιακή εκπαίδευση.

Οι νέοι δημιουργοί φέρνουν στις οθόνες 158 ταινίες από 50 χώρες. Παρά την δύσκολη συγκυρία, το Φεστιβάλ ξεκίνησε με τις καλλίτερες προϋποθέσεις. Να σημειώσουμε πως ανάμεσα στις ταινίες θα προβληθεί και η ταινία «ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ»   στην οποία συμμετέχει η συντοπίτισσα – από Δεσφίνα – κ. Κωνσταντίνα Γεωργαντά. Ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...