Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020

ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΥΓΗ στην ΙΤΕΑ


 

 ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

 Ηταν τέλη Αυγούστου το 2012. 

Ομάδα τραμπούκων οπαδών της ναζιστικής οργάνωσης , γύριζαν στην Δυτική Ελλάδα, μετά την συγκέντρωση, στις Θερμοπύλες της οργάνωσης τους.

Γενικά ο Μιχαλολιάκος είχε εντρυφήσει πλήρως στα διδάγματα του Ναζισμού και στην βίβλο του Χίτλερ, "Ο Αγών μου". Οι συγκεντρώσεις και οι ομιλίες αλλά και οι ενέργειες του ναζιστικού μορφώματος, ήταν αντίγραφα ανάλογων του Χιτλερικού. Το λεωφορείο σταμάτησε στην παραλία της Ιτέας. Τότε έγινε και το τραμπούκικο επισόδειο σε κάτοικο της περιοχής. Την άλλη ημέρα νομίζω 28 Αυγούστου, έγινε και η μοναδική από όσο θυμάμαι συγκέντρωση με πορεία στην πόλη. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στην προβλήτα και η πορεία έγινε προς την αστυνομία, ο ρόλος της οποίας στην όλη υπόθεση ήταν υποτονικός. Στην αστυνομία έκανε τηλ. παρέμβαση και η τότε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ Κατριβάνου. Στην συνέχεια η πορεία με αρκετό νέο κόσμο από την περιοχή, κατευθύνθηκε προς την Κίρρα έως τα βραχάκια οπου γράφτηκαν συνθήματα κατά των Ναζί. 

Σήμερα, μετά την δικαστική απόφαση, όλο το κοινοβουλευτικό τόξο, αυτοδιοίκηση φορείς σωματεία καταδικάζουν την Χρ. Αυγή. Τότε δεν θυμάμαι να υπήρξε η παραμικρή συμμετοχή από όλους αυτούς. 

Τελικά η δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα έβαλε ένα δυνατό φραγμό στην νεοφιλελευθερη επέλαση της τότε κυβέρνησης Μητσοτάκη και η δολοφονία του Παύλου, φράζει τον δρόμο, βάζοντας ένα σοβαρότατο εμπόδιο στο Ναζιφασιστικό μέτωπο. 

Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσουν την πορεία τους. Τα απότοκα της απάνθρωπης Χιτλερικής ιδεολογίας είναι μπροστά μας. Ο Ρατσισμός είναι ένα από αυτά. 

Και ο  νεοφιλελευθερισμός σήμερα προβάλλει σαν τον ιδανικό καταλύτη της παρουσίας του Ναζισμού...  


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...