Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019

22 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΙΑΣ - ΚΑΜΕΡΑ ΖΙΖΑΝΙΟ

Εκατοντάδες παιδιά και νέοι, από όλη την Ευρώπη, για άλλη μια φορά φιλοξενήθηκαν στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας, τον ΠΥΡΓΟ.

Για 22 χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για νέους μαζί και η 19η Κάμερα ΖΙΖΑΝΙΟ έδωσαν έναν τόνο χαράς, δημιουργίας και αισιοδοξίας στην πόλη.
Δύο διοργανώσεις αναγνωρισμένες διεθνώς, με ταινίες εμνευσμένες από την αγάπη στον άνθρωπο, στη φύση, στη ζωή, που αναπτύσουν την δημιουργική σκέψη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους αυριανούς και σημερινούς πολίτες του κόσμου.
Για μια εβδομάδα, όλη η πόλη και όχι μόνο ζεί στον ρυθμό της ψηφιακής εικόνας. Αυτής που σήμερα αποτελεί είτε θέλουμε είτε όχι την παγκόσμια γλώσσα του πλανήτη ΓΗ.
Ανάμεσα στους φορείς παραβρέθηκε για άλλη μια χρονιά ο κινηματογραφικός πρεσβευτής του Νομού Φωκίδας , η αντίστοιχη λέσχη της Ιτέας.
 Μάλιστα συμμετείχε η εκπρόσωπος της στην κριτική επιτροπή της ομοσπονδίας λεσχών, η οποία με απόφαση της έδωσε σχετικό βραβείο στην ταινία "ΠΡΩΤΟΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ" της Lina Wang, μια ποιητική δημιουργία αφιερωμένη από την σκηνοθέτιδα στην ιδιαίτερη πατρίδα της (Xinjiang Κινα) με ισχυρές αναφορες σε σύγχρονους προβληματισμούς.
Η παρουσία στην περιοχή, πάντα είναι μια ευκαιρία να προσκυνήσουμε τον ιερό χώρο της Ολυμπίας αλλά και να "γευτούμε" το απίθανο φθινοπωρινό-χειμερινό τοπίο του δρυοδάσους της Φολόης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΜΙΑ ΖΩΗ ΣΤΟ ΦΩΣ (Γ. Αρβανίτης)

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ Σαν Υστερόγραφο. Μετά από 2 μήνες αναγκαστικής απόστασης μου από κάθε δημόσιο συμβάν, ευτυχής συγκυρία η επάνοδος με ένα ...