Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ


Η Ελβετίδα καλλονή "ΕΛΕΝΑ" ηλικίας 106 παρακαλώ ετών, αφού κτίστηκε το μακρινό 1913, ετοιμάστηκε και σήμερα το απόγευμα παίρνει το μπάνιο της στα γαλανά νερα της Μαρίνας Ιτέας.
Με μήκος 16 μέτρων και συνολικό βάρος 17 περίπου τόνων, με καινούργια μηχανή και με 3 καπιτανέους Ελβετούς που εδώ και 2 μήνες την περιποιόντουσαν εντατικά στην χερσαία περιοχή της μαρίνας.
Και οι τρείς καπιτανέοι είναι απόγονοι των πρώτων ιδιοκτητών. Έτρεχαν δεξιά και αριστερά οι μαστόροι οι γερανίστες, τα πληρώματα των υπόλοιπων ιστιοφόρων με προτεταμένα τα τηλέφωνα αποθανάτιζαν τις στιγμές. Τελικά έχει μια μαγεία η όλη διαδικασία. Μοιάζει με την βάπτιση. Το ίδιο το ξύλινο σκαρί το αισθάνεται ναι θέλει να συναντηθεί με την αγαπημένη του θάλασσα ο καπιτάνιος σίγουρα αισθάνεται ζεί την κάθε στιγμή με έναν διαφορετικό ρυθμό μια γλυκιά προσμονή.
Καλοτάξιδη η ΕΛΕΝΑ ευχόμαστε,  να δίνει πάντα χαρά στο πλήρωμα και σε όλους εμάς που την απολαμβάνουμε υπερήφανη και αγέρωχη στα κύματα αλλά και στα στηρίγματα της στη στεριά της Μαρίνας. Η Ιτέα ΕΛΕΝΑ σε περιμένη ξανά και ξανά τόσο εσένα όσο και τις άλλες ΕΛΕΝΕΣ που γνώρισαν την ποιότητα του χώρου και των ανθρώπων μας, που εκτίμησαν την προσπάθεια για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών στη μοναδική ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...