Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019

ΙΤΕΑ - ΜΑΡΙΝΑ 3ΗΜΕΡΟ



ΙΤΕΑ ΜΑΡΙΝΑ ΟΜΟΡΦΟ 3ΗΜΕΡΟ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

Με πολύ δουλειά και ακόμη περισσότερο κέφι και δημιουργική φαντασία , το εορταστικό τριήμερο του Μαρτίου 2019 άφησε ισχυρότατο αποτύπωμα στην περιοχή και ειδικά στην ανοιξιάτικη Ιτέα.
Μετά την απόβαση εκατοντάδων πολιτών στο φόρουμ των Δελφών , που διακτινίστηκαν αναγκαστικά στην περιοχή και προπαντός στην παραλία, φαίνεται πως η Ιτέα μπορεί γρήγορα να κερδίσει το στοίχημα μιας τουριστικής περιηγητικής απογείωσης όπως συμβαίνει σε άλλα παραθαλάσσια μέρη.

Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, αρκεί οι πολίτες να απεμπλακούμε  από τα τοπικά συμφέροντα οπισθοδρόμησης, παραπλάνησης και «αποπλάνησης», τα οποία θέλουν να κρατούν - με σηκωμένο χειρόφρενο - την σαπίλα του χθες.
Η Ιτέα γίνεται προορισμός και η Μαρίνα της Ιτέας τόπος συνάντησης, αφετηρίας και υποδοχής όλων όσων ενδιαφέρονται να γνωρίσουν την περιοχή. Την θάλασσα, τα αρχαία, τα χιόνια, τα δάση…
Αυτά τα δύο σημεία (Ιτέα αι Μαρίνα) μπορούν να ενώσουν τους φίλους του περιηγητικού και του μαζικού τουρισμού, αλλά και των  εξτρίμ σπόρ.

Ξεκινήσαμε με την φιλοξενία του ράλι προπομπού του Ακρόπολης, συνεχίσαμε με την οργάνωση των φίλων του ΟΦΣΕ με την 4Χ4 εκδρομή  τους.
 Την Κυριακή και Δευτέρα φωτογραφήσαμε τα 40-50 αυτοκινούμενα και περιμένουμε τα 100 και βάλε – ευελπιστούμε – φουσκωτά το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος.
Τίποτε από αυτά δεν είναι αποτέλεσμα τύχης.
 ΠΕΤΥΧΕ δεν ΕΤΥΧΕ. 
ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
Ούτε και η αντίδραση σε πρόσωπα και καταστάσεις εναντίον της λειτουργίας του λιμενικού ταμείου ήταν (είναι) τυχαία. 
Ας είναι.  Προχωράμε.

10 εκατομμύρια τα αυτοκινούμενα   στην Ευρώπη.
 800 περίπου στην Ελλάδα.

 Ο πρόεδρος της ΕΛΑΤ –Ελληνική λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων κ Στέλιος Μπόνης, η Γενική Γραμματέας κ Τασία Γεωργουσοπούλου και ο δικός μας αγαπητός φίλος  Βασίλης Σεργουνιώτης, Αντιπρόεδρος της Λέσχης, μας ενημερώνουν στο γραφείο  του Λιμενικού ταμείου.
«Είμαστε καθαρά περιηγητές» μας λένε. 

« Δεν υπάρχει πόλη ή χωριό στην Ευρώπη που να μην έχει ορίσει campingspot. Μέρος δηλ. που μπορούμε να αφήσουμε το όχημα να πάρουμε αν θέλουμε το ποδήλατο ή τον μπόμπο το μικρό μηχανάκι και να περιηγηθούμε την περιοχή. 
Να ψωνίσουμε, να πιούμε τον καφέ μας, να φάμε. 
Είμαστε αυτάρκεις και σε ενέργεια και σε νερό. 
Εξυπηρέτηση θέλουμε σε κάποια μικρά θέματα»... 
Αριθμοί, νόμοι, προοπτικές, προτάσεις πέφτουν στο τραπέζι, την ίδια ώρα που η χερσαία ζώνη βράζει από τα γέλια, τα πειράγματα, τις χαρούμενες φωνές εκατοντάδων νέων – όλοι αυτές τις ώρες γινόμαστε μαθητές δημοτικού άντε και γυμνασίου. 

Οι χαρταετοί, ψηλές σημαίες στον καθαρότατο ουρανό και τα πρώτα ταξιδιάρικα πουλιά- ιστιοφόρα δεμένα στην Μαρίνα κάνουν χάζι το δυτικό καρνάγιο με τα πανάκριβα καταμαράν.

Ήταν ένα ξεχωριστό 3ήμερο που για τούτο πρέπει και μπορεί να γίνει ένα συνηθισμένο και εβδομαδιαίο…  ΝΑΙ, η Ιτέα μπορεί, η Μαρίνα Ιτέας συνεχώς να ανεβαίνει .
Καλή Σαρακοστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΦΕΣΤΙΒΑΛ κιν/φου κ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

" ...ο κινηματογράφος είναι ο φορέας της κίνησης. Είναι ο καινοτόμος των λογοτεχνιών...Ο κινηματογράφος είναι τόλμη, είναι αθλητής, είν...