Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ πνοη αισιοδοξίας στην Άμφισσα κ σε όλο το νομό



ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
ΠΝΟΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ κ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΜΟ

Έφτασε ένα άρθρο σε σχέδιο νόμου με τον κωδικό αριθμό 15, για να σκορπίσουν κύματα αισιοδοξίας όχι μόνο σε μια πόλη αλλά σε ολόκληρο το Νομό.
«…Άρθρο 15: Ίδρυση Τμημάτων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ιδρύονται τα εξής Τμήματα:
1)    Τμήμα Αγροτικού Τουρισμού και Πολιτισμού στην πόλη της Άμφισσας, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Τροφίμων, Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης,  
2)    Τμήμα Υδατοκαλλιέργειας και Υδροβιολογίας στην Άμφισσα το οποίο εντάσσεται  στη Σχολή Αγροτικής Παραγωγής, Υποδομών και Περιβάλλοντος…»
Και φυσικά μετά από αυτή την επιτυχία, η ιστορία επαναλαμβάνεται για πολλαπλή φορά.
Ως γνωστόν η επιτυχία έχει πολλούς πατέρες ενώ η αποτυχία είναι μονογονεϊκή!!!
Έτσι, εκεί που οι γνωστοί διάφοροι έτριβαν τα χέρια τους, σίγουροι για το κλείσιμο του ΤΕΙ Άμφισσας, ενώ η σκέψη για πανεπιστημιακή σχολή στην Άμφισσα δεν περνούσε καν από το κοντόφθαλμο μυαλό τους– ειδικά μετά την απόρριψη – του περιλάλητου σχεδίου για Πανεπιστήμιο Δελφών – Στερεάς Ελλάδας, λες και τα πανεπιστήμια είναι μαρουλάκια που τα φυτεύεις και σε 2 μήνες τα κάνεις σαλάτα…
Έτσι εκεί που  οι ίδιοι τύποι κατηγορούσαν τον Υπουργό, τον Βουλευτή, την κυβέρνηση ότι με το «κόλπο» των πανεπιστημιακών επιτροπών θάβουν την περιοχή.
Έτσι , εκεί που θεωρούσαν πως έχουν ξεγυμνώσει τον «άφαντο» βουλευτή και στριμώχνονταν στα ραφεία προκειμένου να ράψουν τα καινούργια ρούχα για το έργο «ο εαυτός  μου βουλευτής», έρχεται το άρθρο 15.
Και τι με αυτό? Σιγά μην χάσουν το θάρρος τους.
Άλλωστε το λέει και το τραγούδι. Δυο πόρτες έχει η ζωή. Ανοίγουμε λοιπόν την δεύτερη. «Όλοι μαζί το πετύχαμε, συγχαρητήρια στον εαυτό μας. Εν τη ενώσει η ισχύς.» Ποια ενότητα? Άλλοι με το υπάρχον ΤΕΙ που μαθηματικά πήγαινε άπατο αλλά θα το έσωζε ο εκλεκτός γόνος της εκλεκτότερης εν Ελλάδι πολιτικής οικογένειας όταν και εάν κτλ που όμως είχε δηλώσει ρητά και κατηγορηματικά πως επαναφέρει τη βάση του 10, δηλ κλάφτα Χαράλαμπε.  Άλλοι με το Δελφικό πανεπιστήμιο μέχρι τέλους, την ίδια ώρα που οι χρησμοί ήταν ξεκάθαροι και όλοι μα όλοι οι λοιποί νομοί είχαν ανακρούσει πρύμνα.

ΕΥΤΥΧΩΣ 

Υπήρχαν κάποιοι που αρκετά νωρίς, με μεθοδικότητα, υπομονή, πίσω από τα φώτα της λαϊκίστικης δημοσιότητας και των ανούσιων αντεγκλήσεων φρόντιζαν ΑΘΟΡΥΒΑ για το καλό του τόπου.
Είτε λοιπόν θέλουμε είτε όχι αυτοί οι κάποιοι έχουν όνομα και διεύθυνση. Φυσικά πρώτιστα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού ΗΛΙΑΣ ΚΩΣΤΟΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ. Ναι αυτός που τις λίγες ανακοινώσεις του, δεν τολμούν να τις βάλουν τα μισά μέσα ενημέρωσης της περιοχής καθόσον δεν πληρώνουν διόδια.
Το πρώτο τμήμα ήταν η αρχή. Το δεύτερο ο στόχος. Επιτεύχθηκαν και τα δύο!
 Το τρίτο και σπουδαιότερο εν ευθέτω χρόνο πραγματοποίηση ολοκληρωμένου κέντρου τριτοβάθμιων σπουδών στην περιοχή με βάση τα τμήματα της Γεωπονικής. 
Η δεύτερη τετραετία του Ηλία Κωστοπαναγιώτου θα είναι το ορόσημο για την ολοκλήρωση και αυτού του στόχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δολοφονία Τεμπων. Η Συνέχεια

  Δεν γνωρίζω πόσοι πολίτες, άκουσαν η διάβασαν όσα η κ. Μαρία Καρυστιανού ανέφερε σε δύο εμβληματικές παρουσίες της.  Η "ΜΗΤΕΡΑ των ΤΕ...